Generelt

Kvote 2

05. marts 2011 af hotmaill (Slettet)

Jeg skal snart søge ind på medicin gennem kvote 2, altså ansøgningsfristen er d. 15 marts kl. 12.

Og der står at man gennem kvote 2 kigger på ens erhverserfaring, dvs. noget med frivilligt arbejde, relateret arbejde indenfor medicin, pleje, omsorg osv, og man skal derfor skrive en motiveret ansøgning. 

Men hvad så, hvis man aldrig har haft et arbejde, som er egnet til studiet, eller ikke har haft tid til at finde et arbejde, og eller hvis man har for længe været for ung til, at hospitaler, plejecentreret, skoler osv. ville ansætte en, så kan man da ikke gøre for, at man aldrig har haft et arbejde, som netop er eget til medicin studiet. Jeg har forsøgt at finde noget frivilligt arbejde, som kan give mig nogle fordele, men alle de steder jeg har søgt, ville enten have nogle som er over 18 eller også ligger de 100000000 km væk fra, hvor jeg bor. Og så er der nogle, som overhovedet ikke har noget med medicin, pleje, omsorg osv. at gøre

Jeg har ingen erhversfaringer inden for studiet, altså jeg har været i praktik på et sygehus i 9 klasse, og jeg har været i praktik på syghuset i 2 g, men ellers har jeg intet bevis for at sige, at jeg ved hvad uddannelsen handler om. 

Og der står at man skal sende dokumentation for studieaktiviteter, og hvor skaffer man dokumentation for studieaktiviteter? 

Og mit spørgsmål er, hvad skal jeg skrive i min motiveret ansøgning, når jeg nu ikke opfylder nogen af kravene overhovedet. :( 

jeg har gode karakter i de fag, som de skal bruge, men mit gennemsnit er lav i forhold til det de kraver. Så måske skulle jeg bare lade være med at ansøge ind, men medicin er det eneste jeg nogen sinde ville læse, og jeg vil fortryde, hvis jeg ikke en gang ansøgte, så jeg bliver nødt til at ansøge. 

Og jeg kan ikke engang snakke med vores vejleder, for hun gider ikke snakke med elever, der bare sender ansøgninger, uden at de har kvalifikationerne til studiet. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2011 af NikolajOlsen

Jeg synes du skal prøve at orientere dig bredere. Enten skal du ansøge om optagelse gennem kvote 2 i Odense, hvor du skal op til en optagelsesprøve (hvilket man vist nok også skal i Aalborg fra næste år), eller også skal du undersøge andre uddannelser. Det fremgår ikke af dit indlæg, hvorfor medicin er det eneste, du nogensinde vil læse, men det kan jo være, at du kan finde andre uddannelser, som du også vil finde interessante. Det kan være sundhedsteknologi, biologi, idræt, medicin med industriel specialisering, fysioterapeut, sygeplejerske, jordemoder osv.

Mit bedste råd til dig må være at kontakte Studievalgs studievejleder. Hvis ikke de kan eller vil hjælpe, så prøv at kontakte et universitets centrale studievejledning.

I øvrigt - hvis du har gode karakterer i de fag, de kræver - dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi er det vist nok - så er det jo også en god start i forhold til kvote 2, hvor karaktererne i de fag har betydning. Men så kan jeg forestille mig, at det er de gode 2-cifrede, du skal kunne fremvise, hvis du skal have en chance derigennem.


Svar #2
05. marts 2011 af hotmaill (Slettet)

 Okay, jeg har ikke skrevet, hvorfor jeg vil læse til medicin fordi, at jeg gerne ville have et svar på baggrund af mine kvalifikationer. 

Så jeg søger ind på medicin gennem kvote 2 i odense, og finder et 2.prioritet, som nok bliver farmaceut :(

Og jeg har også tænkt mg at kontakte en studievejleder fra et universitet, fordi min skolens studievejleder er overhovedet ikke egnet til at være studievejleder. 

Jeg tror overhovedet ikke, at jeg har nogen chance. Har ihvertfald aldrig hørt om en, der havde et gennemsnit på 7, der blev optaget, men jeg bliver nødt til at give det en chance, så jeg om 30 år ikke sidder og fortryder mit valg. 


Skriv et svar til: Kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.