Matematik

løs ligningen

05. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg må indrømme jeg ikke helt kan huske, hvor en sådan ligning bør løses korrekt: 

x^2-7x+10 = 0 

Tak 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning. Beregn diskriminanten og benyt den velkendte formel til beregning af rødderne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2011 af Camip (Slettet)

d= b^2-4ac

d= (-7)^2 - 4*1*10

d= 49-40 = 9

da d>0 er der 2 løsninger

x= -b plus minus kvadratroden af d / 2ac

x= -(-7) +/- 3 / 2*1*10 = x = -2 v  x= 5

ellers kan du bruge nulreglen


Svar #3
05. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

så x har her to løsninger.. oki tak : ) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2011 af nadiaGlæsner (Slettet)

Hej. Vil du vise hvordan nulreglen bliver for ligningen. ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Polynomiet faktoriseres:

x2 -7x +10 = 0 ⇒ (x-2)(x-5) = 0 ⇒ x = 2 ∨ x = 5

Rødderne i #2 er ikke korrekt givet.


Svar #6
06. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

forresten hvis d = 0 , så er der vel kun en løsning, og det er 0 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, hvis diskriminanten d er lig med nul er der netop een løsning; men det er ikke nødvendigvis x = 0 .

Eksempel:  x2 -4x +4 = 0 ⇒ (x-2)2 = 0


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.