Kemi

HJÆÆLP!! CARBONATOMER I DIAMANT!

05. marts 2011 af thuqqish (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 8,1

Størrelsen af diamanter angives i karat. En karat svarer til 0,2 g. Den største rådiamant, man har fundet til dato, var på 3106 karat.

Beregn hvor mange carbonatomer, der sad ordnet iatomgitteret i denne diamant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af peter lind

Find diamantens vægt i kg.

Slå vægten af et kulstofatom op i en tabel og divider det op i diamantens vægt.


Svar #2
08. marts 2011 af thuqqish (Slettet)

Hvad er et kulstofsatom?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kulstof er et grundstof med atomnummer 6 og kemisk symbol C .


Svar #4
08. marts 2011 af thuqqish (Slettet)

Diamanten vægt er 3,1 kg, og Carbon har en atommasse på 12, 011g .

Skal de to så bare divideres, også har man resultatet ?!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2011 af mathon

                       N = (m/M)·NA = 3106·(0,2 g)/(12,011 g/mol)·(6,02214·1023 mol-1) = 3,1146·1025


Svar #6
08. marts 2011 af thuqqish (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2011 af peter lind

#4 massen af et atom er ikke 12,011 g men 12,011 atommasse enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2016 af Nandro (Slettet)

(6,02214·1023 mol-1)
Hvor finder jeg det?
 


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. marts 2016 af peter lind

Det er Avogadros tal. Det kan du slå op i en tabe eller din bogl. Tallet er 6,02214*1023 ikke 6,02214*1023 =6160,65


Skriv et svar til: HJÆÆLP!! CARBONATOMER I DIAMANT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.