Debat

Hvem klarer sig bedst!

06. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Hej SP :)

Jeg vil bare have meninger fra unge mennesker om, hvem de synes der klarer sig bedst? Danskere eller tosprogede?

Ved godt, at det er lidt en dum debat, men i min klasse er det de tosprogede der klarer sig bedst, så vil bare gerne vide, hvordan det er rundt omring i landet! Og hvem laver mest ballade! :)

Ved godt, at man ikke kan sige noget rigtigt, bare fordi det er således i ens klasse, men hvordan er det i jeres klasse?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af Abauuz

I vores klasse, er det faktisken en dansker, men nr to i min klasse er dog en to sprogett- men derimod parallel klassen, er det den 2 sprogedet-

Ja, det egentlig pudsigt, at De tosprogede, ligger bedst - flere jeg kender, som går på gymnasiet, ligger de tosprogede sig rigtig flot! Men der findes også tosprogede som ikke kan noget, og derfor ligger nederst

Jeg mener, det handler lidt om vilje.


Svar #2
06. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Tak for svaret, men det er rigtigt. Der er nogle tosprogede, som virkelig klarer sig flot, men så er der også nogle der er  nede i bunden :) !


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2011 af NejTilSvampe

Det danske skolesystem er en joke. Dem som kommer til at arbejde med folk fra udlandet ved, at de har langt stærkere paratviden m.m. 

Men hvad danskere tit er bedre til, er samarbejde og evnen til at tænke selv. Men hvis man kigger på pisa testens resultater vil man se at danmark ligger i bunden ift. de "rige" lande, kun overgået af usa. Hvilket er direkte sindsygt, taget i betragtning i at vores folkeskoler er nogle af de dyreste i verden. 

Så det er ikke så meget at tosproget elever er bedre i skolen eller utrolig disciplineret. Det er mere, at danske elever er forkælet og dovne fordi de ikke bliver disciplineret af lærerne eller deres forældre. - Bring spanskrøret tilbage til folkeskolerne !!


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2011 af klotte

Tror nu også at alkohol og fester betyder en del...... for de mangelfulde resultater ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2011 af NejTilSvampe

#4 - så vidt jeg husker er det 7. klasses elever der bliver testet... Så slemme er festerne sgu heller ikke så vidt jeg husker..


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. marts 2011 af klotte

# 5 så kender du ikke 7 klasse idag ; )


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. marts 2011 af Quantum (Slettet)

Dem der klarer sig bedst i folkeskolen klarer sig ikke nødvendigvis godt senere på de videregående uddannelser..


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. marts 2011 af NejTilSvampe

 #7 - det plejer nu stadig være en god forudsætning.. men du har da helt klart ret. - folkeskolen er en joke..


Svar #9
08. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

# 3 Så det er ikke så meget at tosproget elever er bedre i skolen eller utrolig disciplineret. Det er mere, at danske elever er forkælet og dovne fordi de ikke bliver disciplineret af lærerne eller deres forældre. - Bring spanskrøret tilbage til folkeskolerne !!

Er lidt uenig med dig om, at danske børn er mere forkælede!!! Ahh, den holder ikke. Jeg er tosproget og er møg forkælet ikke for, at blærer  mig eller noget, desuden ser jeg meget ofte danske børn i alderen op til 16 år, som spørger deres forældre om de må få slik. Det må de absolut ikke! Til gengæld ser jeg andre tosprogede, hvor deres forældre bare siger ja. Og kender det godt frs mig selv af :) Hihi, kender en dansk pige inde fra min klasse, som er 15, arbejder, men har ikke en bærebar, der er ingen bærebar der hjemme. Hun vil gerne have en, det har hun selv fortælt, men hendes forældre vil ikke købe hende en. Wauv forkælelse hva'! Men der er jo også nogle, som virkelig er forkælede. Så igen taler folk uden at vide det mindste eller rettere sagt genelarisere!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (2)

Svar #10
08. marts 2011 af NejTilSvampe

 #9 - 

Hvordan kan jeg være i tvivl om at du ikke ville blære dig. At være forkælet er en negativ ting!

Du er biased, så du kan ikke se på det objektivt. Selvfølgelig vil der være enkelte tilfælde der siger det modsatte, det gælder for alting. Det betyder ikke, at det er skidt at generalisere.

Men at pigen fra din klasse har fået at vide, at hun skal købe sin egen pc er det ENESTE fair. Sådan burde det være for alle mennesker, uanset alder. 

Sagen er den, at de fleste unge danskere ER forkælet, vi har det simpelthen for godt. Helt generelt, hvis du kommer af en fattigere familie, vil du være mindre forkælet og der vil være flere forventninger til dig. Det er almindeligt kendt at folk fra udlandet kan have svært ved at få højt lønnede job.


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. marts 2011 af Quantum (Slettet)

Mænd klarer sig bedst.


Svar #12
10. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

haha, kvinder klarer sig bedre end bedst!


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. marts 2011 af Quantum (Slettet)

 Hvem har alle pengene og alt magt i verden, lille pige? ;-)


Brugbart svar (3)

Svar #14
12. marts 2011 af Walras

#13 Kineserne.

Det er ikke kun unge danskere, der er alt for forkælet. Det er et generelt problem i Danmark, at vi forventer for meget og arbejder for lidt. Den socialdemokratiske velfærdsstat er på vej til at blive vores undergang. I hele Europa forgælder vi os, USA er allerede så gældsat, at det er svært at se, hvordan de nogensinde skal få betalt gælden tilbage. Hvis nogen tvivlede på, at også det Vestlige Imperium ville falde, så kan de snart se svaret. Ethvert imperium falder, det Vestlige på dårlig økonomi og dovne forventninger. 

#0 Der er en tendens til, at danskerne klarer sig bedst. Der er alt for mange indvandrerbørn af det mandlige køn, der ikke får en ungdoms- og videregående uddannelse. Kun kvinderne formår at følge med.

I Danmark skal vi tilbage til, at det er et privilegium at gå i skole og modtage små åbenbarelser hver dag og ikke, som det er i øjeblikket, hvor de fleste synes, at det er en straf. 


Brugbart svar (2)

Svar #15
12. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

De fleste danskere er rent økonomisk set godt stillede og har udsigt til en pæn formue fra forældrene. Udlændinge derimod er nødt til at kæmpe for en uddannelse, da de således formår at sikre sig en forholdvis pæn fremtid og anerkendlese. Udlændinge har en iboende trang til at bliver anerkendt som andet end blot "udlændinge" i dette forholdsvist racediskriminerede land..


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. marts 2011 af Quantum (Slettet)

 #15 Bare at kalde DK for racedisriminerende er virkelig naivt. Her får I penge i hoved og røv. I USA ville naive udlænidinge blive velfortjent smidt på gaden, så klap hellere i!

#14 På lang sigt har Vesten en gunstig fremtid rent økonomisk.. men hvor skulle du også vide det fra ud fra dit gætteværk. 


Brugbart svar (1)

Svar #17
13. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

#16

Hvad fanden har du ondt i røven over? Det er da mere naivt at betragte DK som et ikke-racediskriminerende land. Snup en tudekiks..


Brugbart svar (1)

Svar #18
13. marts 2011 af Walras

#16 Hvor lang er lang sigt? Desuden forgældede USA sig også før finanskrisen, mens lande som Italien og Grækenland havde mere end almindeligt rod i nationalregnskaberne.


Brugbart svar (5)

Svar #19
14. marts 2011 af Apple89

Der er ingen tvivl om, at mange danskere med anden etnisk baggrund klarer sig væsentlig bedre end mange unge danskere gør. Og det er der måske en forklaring på. For de fleste minoritetsunge prioriterer skole fremfor diskotek, fester og alkohol. Og det gør altså noget! Det betyder, at vi har mange timer til rådighed, hvor vi kan læse lektier og lave andet fornuftigt. (vi:selv er dansk-tamil)

Sog skal det lige pointeres, at det kræver ekstra mange kræfter og resurser og dermed timer for os at lære og forstå det danske sprog, da det jo ikke falder os så naturligt, som hos en kridhvid dansker. Vi har også en andet sprog derhjemme, som også skal dyrkes og bevares.  


Brugbart svar (1)

Svar #20
14. marts 2011 af Apple89

*et andet


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.