Matematik

forkortning af ligning - Niveau A

06. marts 2011 af waxfactor2nd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har et lille matematik/fysik spørgsmål. Jeg har en ligning der hedder:

(\mu*n*j*(R^(2)))/(((R^(2))+((R^(2)/4)))^(3/2))

(Ser virkelig uoverskueligt ud, men hvis i kopierer den ind i wolframalpha bliver det overskueligt)

Wolframalpha siger at den kan forkortes til:

(8jn\mu)/(5*kvrod(5)*kvrod(R^(2))) 

Hvilket jeg også har fået at vide er rigtigt, men jeg kan ikke overskue hvorfor?

Når jeg forsøger at forkorte den glipper 5*kvrod(5) helt...

Jeg har her til sidst vedhæftet hele LaTeX forkortelsen, og jeg kan ikke finde ud af hvor 5*kvrod(5) bliver af.

På forhånd tak

B=

\frac{

\mu_{0}\cdot nI\cdot R^{2}

}{

\left(R^{2}+\left(\frac{R^{2}}{4}\right)\right)^{\frac{3}{2}}

}

\newline

\Leftrightarrow

B=

\frac{

\mu_{0}\cdot nI\cdot R^{2}

}{

\left(\frac{2R^{2}}{4}\right)^{\frac{3}{2}}

}

\newline

\Leftrightarrow

B=

\frac{

\mu_{0}\cdot nI\cdot R^{2}

}{

\frac{1}{8}\cdot R^{3}

}

\newline

\Leftrightarrow

B=

8\cdot \frac{

\mu_{0}\cdot nI

}{

\cdot R

}

 


Svar #1
06. marts 2011 af waxfactor2nd (Slettet)

 (I denne opgave er n, i/j, \mu og R alle positive)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2011 af andershorsted (Slettet)

Du udregner nævneren forkert.

Forkert: R^2 + R^2/4 = (2R^2)/4

Rigtigt: R^2 + R^2/4 = (5R^2)/4


Svar #3
06. marts 2011 af waxfactor2nd (Slettet)

 Den forstod jeg vist ikke helt? 

Hvor kommer 5'tallet fra?

EDIT:

Så for filen da, selvfølgelig...

Jeg takker


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

R2 / (R2 + R2/4)3/2 = 1 / (R·(1 + 1/4)3/2) = 1 / (R·(5/4)3/2) = 8 / (5(√5)·R)


Skriv et svar til: forkortning af ligning - Niveau A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.