Matematik

Eksponentiel vækst

07. marts 2011 af Comodo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En celle deler sig 3 gange i timen i 10 timer. Det antages at alle nye celler gør det samme, og at ingen af cellerne på nogen måde dør eller stopper delingen. Hvordan beregner man så antallet af celler efter de 10 timer?

Ved bare at taste ind og gange op en masse gange får jeg 1073741824, men jeg ville gerne have det som formel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2011 af mathon

når x er antal timer:

                          N = 1·23x = (23)x = 8x

i 10 timer
                          N = 810 


Svar #2
07. marts 2011 af Comodo (Slettet)

 Tusind tak :)


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.