Matematik

Trigonomiske funktioner

08. marts 2011 af Apaturia (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet med en regneforskrift af formen

f(t)=Asin(ωt)+C

Amplituden er 6, svingningstiden T er 4/5pi, og det gælder
 

f(pi/5)= 2

Bestemt A, ω og C

Jeg forstår slet ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an, og slet ikke hvordan jeg finder det de beder om.
Nogen der kan hjælpe?

Og nogen der kender en hjemmeside, der kan udvide min forståelse for trigonomiske funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Amplituden er konstanten A . Svingningstiden er den tid T, der skal gå for at argumentet til sinus-funktionen er vokset med 2π . Der gælder derfor

ωT = 2π , dvs (4π/5)ω = 2π , hvilket bestemmer ω .

Endelig findes konstanten C ud fra oplysningen f(π/5) = 2 .


Skriv et svar til: Trigonomiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.