Matematik

trigonometri

08. marts 2011 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens

sidder lige fast i en opgave, har prøvet at komme frem til en løsningsmetode men uden held :(

håber en af jer kan hjælpe

*en mark har form som en (skæv) firkant ABCD, hvor

/AB/ = 140 m,  /AC/ = 150 m,  /BC/ = 140 m,  /AD/ = 100 m,  DAC = 70 grader

bestem markens areal i m2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Alle tre sider er kendt i trekant ABC, der er en ligebenet trekant. Højden på grundlinien AC i denne trekant kan derfor findes af Pythagoras, og trekantens areal kan da beregnes.

I trekant DAC kendes to sider og den mellemliggende vinkel. Denne trekants areal kan da findes af

TDAC = (1/2)|AC||AD|·sin(<DAC)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.