Matematik

HASTER! Procentregning til i morgen

09. marts 2011 af asgerregsa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej alle

Jeg har lidt svært ved dette regnestykke

Der er 646 kg uld i alt. 3,5% af det kan ikke sælges. Hvor mange kg er det?

Dette er den metode jeg har brugt:

3,5/646 = 0,005418

Og det svarer til et halvt kg og jeg ved at det ikke kan være rigtigt.

Det ville være rart hvis i kunne hjælpe mig. Det skal afleveres i morgen.

Hilsen Asger


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af pige24 (Slettet)

1%=646kg/100=6,46kg

3%=6,46*3=19,38kg

19,38kg kan ikke sælges.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

3,5% af 646kg = 646/100 * 3,5 = 22,61kg

Procenten kan også regnes således: 3,5% er det samme som 0,035 (decimaltal) (3,5/100). Det kan vi gange med de 646kg, og vi vil også få 22,61 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

#1

Procentsatsen var 3,5% :-)


Svar #4
09. marts 2011 af asgerregsa (Slettet)

 Okay, mange tak


Skriv et svar til: HASTER! Procentregning til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.