Matematik

15/(x+1)-2 = x

09. marts 2011 af gammel1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt i tvilv om den her opgave

15/(x+1)-2 = x

Det jeg skal er at finde x

Jeg har forsøgt ved først at tage -2 over på den anden side, så den bliver den +2, derefter gangede jeg med x+1 på hver side. Fik x = 4, men det gav ikke rigtig mening. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Flyt -2 over på den anden side, og gang så med (x+1) . På højre side bliver det så

(x+2)(x+1) der er produktet af to toleddede størrelser.


Svar #2
09. marts 2011 af gammel1 (Slettet)

#1 Tak, jeg fandt ud af at jeg havde lavet en lille fejl


Skriv et svar til: 15/(x+1)-2 = x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.