Matematik

Hvordan beregner jeg skæringspunktet her?

09. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg er helt væk, og jeg har prøvet i en time for sådan en nem opgave. Men jeg kan bare ikke regne den ud, hvis nogen ville løse den for mig, så jeg kan komme videre. Tror jeg har fattet ideen, og så dog ikke helt.

Jeg har de her:

l: y = 6x - 3 og m: y = -9x + 5

Hvordan finder jeg skæringspunktet?

Jeg tror jeg har svaret, og så dog ikke. ville være en stor hjælp hvis en gad at hjælpe mig.

- Simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af Duffy

Sæt dem lig med hinanden og løs ligningen...


Svar #2
09. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

#1

Sæt dem lig med hinanden og løs ligningen...

Det gjorde jeg også, men jeg fik ikke det resultat som der var det rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af Duffy

Hvad er det "rigtige" ?

Må vi se dine udregninger?


Svar #4
10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Hvis jeg fik det læst det rigtigt, så skulle man

6x - 3 = -9x + 5

Løse ligningen som bliver

15x = 8

Det vil sige

X = 0,53

Så hvis jeg skal finde resultatet skal jeg hvis bruge

a * x + b

Og så må de vel være

6x * 0,53 + 3 = 6.18

Eller -9x * 0,53 + 5 = 0,23

Den ene giver

Og synes ikke rigtig det passer i forhold til hvad jeg fik på geogebra (0,53) og (0,2)

Bruger jeg forkert formel?

Jeg er helt væk med det her.


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har

y = 6x -3 = -9x +5 , og indsættes heri den fundne løsning for x, nemlig x = 8/15 , fås

y = 6·8/15 -3 = 16/5 -3 = (16-15)/5 = 1/5

   = -9·8/15 +5 = -24/5 +5 = (-24+25)/5 = 1/5

Løsningen er derfor (x , y) = (8/15 , 1/5)


Svar #6
10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

#5

#4

Du har

y = 6x -3 = -9x +5 , og indsættes heri den fundne løsning for x, nemlig x = 8/15 , fås

y = 6·8/15 -3 = 16/5 -3 = (16-15)/5 = 1/5

   = -9·8/15 +5 = -24/5 +5 = (-24+25)/5 = 1/5

Løsningen er derfor (x , y) = (8/15 , 1/5)

Tak skal de have, det var lige det jeg skulle bruge :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2011 af mathon

kort:
           y = 6x - 3
           y = -9x + 5                                        nederste ligning trækkes fra øverste

           0 =15x - 8

           x = (8/15)                                         som indsat i    y = 6x - 3   giver

           y = 6·(8/15) - 3

           y = (16/5) - (15/5)

           y = (1/5)
 

      

          

          


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg skæringspunktet her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.