Matematik

Analytisk plangeometri, hvad skal jeg?

10. marts 2011 af MiketheMan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er ikke særlig god til det her, og jeg vil gerne have noget hjælp til denne opgave.

Bestem ligningerne for følgende linier:
a) l går gennem (7,-4) og (1,-2)
b) Bestem midtpunktet mellem de to koordinater i punkt a.
c) m går gennem (9,3) og (3,3)
d) Bestem ligningen til linien som står vinkelret på m og går gennem punktet (-1,-3)
e) n går gennem (0,4) og er vinkelret på linien med hældningen 5.
h) p går gennem (4,0) og er vinkelret på linien med hældningen -8

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

a)
            y = ax + b                  a = (y2-y1)/(x2-x1)

            b = y1 - a·x1


Svar #2
10. marts 2011 af MiketheMan (Slettet)

#1

a)
            y = ax + b                  a = (y2-y1)/(x2-x1)

            b = y1 - a·x1

Jeg er ikke helt med lige der, kan det uddybes?


Svar #3
10. marts 2011 af MiketheMan (Slettet)

#1

a)
            y = ax + b                  a = (y2-y1)/(x2-x1)

            b = y1 - a·x1

Jeg fik fat i første opgave, den var egentlig nem.

Men den med "m", jeg forstår ikke helt den. Kan du uddybe den for mig, så jeg kan regne den ud.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2011 af mathon

      tegn det!

c)
          m er vandret

d)
          linjen er lodret og har ligningen
  
                                               x = -1    


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri, hvad skal jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.