Fysik

Fysik - e mc2

11. marts 2011 af nothanks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave hvor jeg skal vise at søens masse vokser med 1,4 mg efter energitilførsel. Jeg bruger formlen m=E/c^2, så min formel ser således ud:

m= (1,255*10^8 J) / ((2,9979*10^8)^2 m/s), og resultatet jeg får er ca. 1,4*10^23.

Er der nogen der kan fortælle mig hvor de 10^23 kommer fra, og hvad skal jeg gøre for at få det rigtige resultat? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af mathon

          Δm = (1,255·108 J) / (2,99792*102 m/s)2 = 1,39638·10-9 kg ≈ 1,4·10-6 g = 1,4 µg


Svar #2
11. marts 2011 af nothanks (Slettet)

Tusind tak!


Svar #3
11. marts 2011 af nothanks (Slettet)

 men 2,99792*10^2 m/s er da ikke lysets hastighed? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2011 af mathon

#1
tastfejl

          Δm = (1,255·108 J) / (2,99792*108 m/s)2 = 1,39638·10-9 kg ≈ 1,4·10-6 g = 1,4 µg


Svar #5
11. marts 2011 af nothanks (Slettet)

 Når jeg regner det ud får jeg stadig 10^23, og ikke 10^-9?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. marts 2011 af mathon

overslagsregning:

                                           1·108 /(3·108)2 = 108/(9·1016) ≈ 108/1017 = 108-17 = 10-9

    så hvis du lige indtaster med rigtige parenteser...


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2012 af DonFred (Slettet)

Det er vel bare normal 2.gradsligning, med ubekendte destinationer.. Jeg vile sige e=mc2


Skriv et svar til: Fysik - e mc2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.