Matematik

mat. uden hjælpemidler

12. maj 2005 af Melanie (Slettet)
To funktioner f og g er bestemt ved:
f(x)= x^2+Inx og g(x)=x^3-e^x
bestem f'(1) og g'(1)

f(x)= x^2+Inx g(x)=x^3-e^x
f'(x)=2x+(1/x) g'(x)=3x^2-e^x
f'(1)=2*1+(1/x)? g'(1)=3*1^2-e^x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

nej..

du skal benytte produktreglen for differentiation:


d(f(x)*g(x))/dx=f'(x)*g(x)+ f(x)*g'(x)

Svar #2
12. maj 2005 af Melanie (Slettet)

d(f(x)*g(x))/dx=f'(x)*g(x)+ f(x)*g'(x)
??

det er matB

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Der var du vist lidt for hurtig, frodo :-)

f og g er da hver især en sum af to differentiable funktioner, som spørgeren har opskrevet dem i det første indlæg.

Melanie,
Differentiationen er korrekt. Men når du skal evaluere f'(1) og g'(1), skal du indsætte x = 1 i 'hele funktionsudtrykket';

f'(1) = 2*1 + 1/1 = 3
g'(1) = 3*1^2 - exp(1) = 3-e

//Singularity

Svar #4
12. maj 2005 af Melanie (Slettet)

#3: tak, men forstår ikke hvordan du har beregnet g'(1), altså hvad er (exp)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

hehe... Ja Det beklager jeg. roede oprigtigt, at der var et gange imellem.. sorry ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: exp(x) = e^x

- den naturlige eksponentialfunktion med grundtallet e (= 2.7182818...).

//Singularity

Skriv et svar til: mat. uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.