Matematik

problemregning 3

13. marts 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej jeg vil have hjælp med denne problemregning håber i vil hjælpe mig 

Her er opgaverne:

1)

Kursen på Dollar er 885. Hvor meget koster så:  

a) 5$      b) 200$      c) 450$      d) 1500$   (Der regnes ikke med veksel-gebyr)   2)    a) Løs ligningen:  7x + 8 = 30 + 3x + 5  b) Beregn: 83 + 24 - 35 + 13   3)
Udfaldsrummet = Det samlede antal muligheder
(Ved kast med én terning er udfaldsrummet altså 6)
Bestem udfaldsrummet ved kast med to terninger.
Hvad er sandsynligheden for med to terninger at slå:

a) 2 ens   b) 11 "øjne"    c) 2 seksere   d) 7 "øjne''   4)
Tegn et rektangel med omkredsen 38 cm. Den ene side skal være 12 cm lang.
a) Beregn rektanglets areal.
b) Tegn og mål rektanglets diagonaler.   5)
Fra København til Korsør er der 110 km.
Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.
a) Hvor mange km/t kører han i gennemsnit?
b) Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t ?

  6)  Kondiruten her til højre er tegnet i     Hvor langt løber man på to  runder?     7)    Til Folkeskolens Afgangsprøve i færdighedsregning skal der regnes 50  opgaver på 1 time.   Hvor mange sekunder er der til hver opgave?     8)    Tegn en cirkel med radius 4,5 cm.  Beregn cirklens omkreds og areal.   9)
Fra et almindeligt sæt spillekort trækkes ét kort.
a) Hvad er udfaldsrummet?
b) Hvad er sandsynligheden for, at kortet er:

a) rødt
b) et es
c) et billedkort
d) en 2´er eller en 4´er

10)
Hos en købmand fås 7 kg. kartofler for 31,50 kr.
Hvor mange kg. kan fås for 128,70 kr. ?

   

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Her er 10 opgaver. Hvor er dine egne løsningsforslag? Du forventer vel ikke, at vi regner alle dine opgaver for dig?


Svar #2
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 det ved men bare løs en af opgaverne 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2 OK

6) Se figuren.

Lav nu selv resten.


Svar #4
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 hvad mener du


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 6) løses ved at se på den figur, du har (men som vi ikke har).


Svar #6
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 vis du vil se figuren gå ind på denne link hval.dk/modules/vhd/showfile/showfile.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så mål ruten op på din papirudgave og benyt målestoksforholdet til at beregne længden af to runder.


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Mål figuren i mm og gang med 2 (omgange)

Gang med 40000 (virkeligheden)

dividér med 1000, så du får meter
 


Svar #9
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 men hvordan måler jeg figuren


Brugbart svar (2)

Svar #10
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Med en lineal med en passende fin inddeling.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#0

Jeg tror ikke, at folk her inde vil lave hele din opgave, da du selv ikke yder noget på denne måde.


Svar #12
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 Tak for hjælpen :)


Svar #13
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 Alle sammen i skal bare lave en opgave til mig

så er i søde


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Nix - vi skal ikke allesammen lave en opgave til dig -

det er dig, der skal lave opgaverne.

Prøv - gør det så godt, du kan, så det ser ud, som om du har tænkt over det -

og så kan vi måske hælpe dig med det sidste ;-)


Svar #15
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 men i skal bare sige hvad jeg skal fordi jeg forstå det ikke så hjælp mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

1)
Kursen er prisen på 100 af slagsen.

Altså

100 $ = 885 kr

1 $ = 885 / 100

5 $ = ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

- Kommer de nogle facitter - ?


Svar #18
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 jeg forstå det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. marts 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#18

Det er ikke så svært, han har skrevet, hvor mange danske kroner der er for 1 $, når kursen på Dollar er 885. Nu skal du bare finde ud af, hvor mange danske kroner der er for 5 $, når kursen på Dollar er 885.

Alle opgaverne handler sådan set om at +,-,*, / og måle. Det er ikke så svært, hvis du tænker dig lidt om.


Skriv et svar til: problemregning 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.