Matematik

Løs ligningen

13. marts 2011 af Al-zubaidi (Slettet)

 3x^3 -24x^2+48x

hvordan gør man ? har brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af Duffy

Ikke nogen ligning ! !


Svar #2
13. marts 2011 af Al-zubaidi (Slettet)

  f(x)=3x^3 -24x^2+48x

løs ligningen f(x)=0

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Ved et hastigt blik på ligningen ser du straks, at x optræder i alle ted på venstre side.

Altså er x = 0  en af løsningerne idet højre side da osse bli'r 0.

Derefter aftaler vi at fremefter er x er forskellig fra 0 og så kan vi forkorte alle led med x

Det giver 3x2-24x+48 = 0, som forkortet med 3 bliver til x^2-8x-16 = 0

Den løses som en alm. andengradskigning, og således får du de to sidste rødder ;-)


Svar #4
13. marts 2011 af Al-zubaidi (Slettet)

 x=0 og x= 4 

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

X = 0 er som sagt den ene

Så mangler der to ( det er jo en trediegradsligning)

Ingen af dem er 4, så du må prøve igen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2011 af Duffy

#5:

x=0  v  x= 4 (dobbelt rod) ER løsning til ligningen:

3x3 - 24x2 + 48x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Klart klart - jeg havde forkortet 48 med 3 til MINUS 16, som I ser -  og det var jo ikke smart . . .

0, 4 og 4  - vi er helt enige.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.