Almen studieforberedelse (AT)

AT 2011: "1984" og George Orwell

13. marts 2011 af Tissi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg arbejder med overvågning i forhold til bogen "1984" af George Orwell i dansk og samfundsfag, og vil gerne høre andre, der har om selvsamme emne - hvordan de griber det an, hvad deres fokus er, etc. Det kunne være interessant at høre andres vinkel på sagen, måske kan vi sparre sammen :)

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af deadcore (Slettet)

Jeg har om det samme, bare i engelsk og samfundsfag (dvs jeg læser bogen på engelsk). Jeg benytter mig af teoretikeren Foucault til at sammenligne George Orwells vision og har i især fokus på demokratiet.


Svar #2
21. marts 2011 af Tissi (Slettet)

Jeg er ved at være nået OK langt og vil høre, om en AT-kyndig venligst kunne kigge på det og komme med inputs? Jeg er ved at se mig blind på opgaven, så kan snart ikke se, hvad der er op og ned. Det ville derfor være rart at få nogle inputs fra en, der ser det med friske øjne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2011 af 111aph111 (Slettet)

 Hvilke metoder bruger i i dansk? Jeg overvejer at bruge den ideologikritiske, da denne jo går ud på at se tiden værket er skrevet i, men også værkets forfatter og hvilken samfundsopfattelse værket givet udtryk for. George Orwell var jo meget imod det totalitære styre.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2011 af deadcore (Slettet)

 jeg er selv meget i tvivl mht. metoder, men tror jeg bruger den socialhistoriske analysemetode.


Svar #5
22. marts 2011 af Tissi (Slettet)

#3 Det har jeg også gjort. Hvad har du gjort rede for i din redegørelse?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. marts 2011 af 111aph111 (Slettet)

 @deadcore - hvordan bruger du den socialhistoriske metode?

@Tissi - mener du de væsentlige problemstillinger? Der har jeg bl.a. et spørgsmål omkring hvordan samfundet er i 1984, hvad Winston Smiths holdning er til overvågningen og hvordan folk bliver overvåget (altså teleskærmen, mikrofoner, helikopter uden for vinduet osv.)

Har du brugt andre metoder (i dansk) end den ideologikritiske Tissi? :)


Svar #7
22. marts 2011 af Tissi (Slettet)

#6

Ok, der er jo naturligvis 1000 måder at gøre det på. Jeg har i min redegørelse defineret, hvad et overvågningssamfund er ud fra Foucault, som jeg så vil længere nede ved sammenligne med Orwells overvågningssamfund. Ellers er mit (hoved)fokus i romanen, hvilke midler Partiet bruger til undertrykkelse af befolkningen og hvilken indvirkning det har på hovedpersonen.

Undskyld, jeg mente, at jeg bruger den læseorienterede.


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. marts 2011 af deadcore (Slettet)

 jeg bruger den socialhistoriske analysemetode til at beskrive klasseskelne (hierakiet) og selvfølgelig det totalitære samfund og hvordan det skildres, at systemet er et demokratisk problem ifølge forfatteren. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. marts 2011 af 111aph111 (Slettet)

 #7

Det har jeg også overvejet - altså i redegørelsen at definerer hvad et overvågningssamfund er ud fra Foucault. Hvordan har du gjort det mht. Foucaults teorier? Og hvordan bruger du den læseorienterede metode? :)


Skriv et svar til: AT 2011: "1984" og George Orwell

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.