Matematik

Punkt og linje

12. maj 2005 af madsing (Slettet)
Hej,

En funktionsforskift lyder:

f(x)=0.66x-1.66

Vi kender et punkt (2,1)

g(x) skal være parallel med f(x), og samtidig løbe igennem ovenståedende punkt.

Et lille hint?

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Du har hældningen (0,66) og du kender et punkt. Du kender udtrykket:

y = f(x_0) + f'(x_0)(x-x_0)

Brug det.

Svar #2
12. maj 2005 af madsing (Slettet)

f' hvad er det? - Den der kender jeg ikke...

//Mads...

Svar #3
12. maj 2005 af madsing (Slettet)

df

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Ja ok, så lige at du er 1g'er :)
Du ved nu at g må have samme hældning som f og du kender et koordinatsæt. Det generelle udtryk for et førstegradspolynomium er:
y = ax + b

og da du kender a (0,66) og et x og y kan du finde skæringen med y-aksen; b:

1 = 0,66*2 + b

Isolér b og så kan du opstille g(x) :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Da g skal være parallel med f, må de have samme hældning, altså 0,66.

Så kender du hældningen samt koordinaterne for et punkt på linjen, så er det bare at bruge y-y0=a(x-x0) for at finde forskriften.

Svar #6
12. maj 2005 af madsing (Slettet)

#4: Jeps det er jeg - et lille stykke tid endnu : )
Jeg kom også frem til 0.66 og så skal kordinatsættet (x,y) selvfølgelig bare indsættes.

Mange tak for den hurtige hjælp - og held og lykke med din matematik prøve i morgen.

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jow tak :)

Skriv et svar til: Punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.