Matematik

bestem f'(x)

14. marts 2011 af laemse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med en opgave og "den sorte klap" er gået ned.

Jeg har kigget i min formel samling og er kommet frem til at det er en potensfunktion, men nu er jeg så blank :S

Hvordan bestemmer jeg f'(x) når funktionen er givet ved f(x) = x4+5x+9?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2011 af mathon

                             (k·xn) ' = k·(xn) ' = k·n·xn-1

.

                              f '(x) = (x4) '  + (5·x) ' + (9) '


Svar #2
14. marts 2011 af laemse (Slettet)

altså 

f'(x)= 4x^3+5x+9 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2011 af peter lind

9 er en konstant. Hvad får du når du differentierer en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2011 af mormordk (Slettet)

for x4 bruges reglen xn'=n*xn-1

For 5x+9 bruges reglen ax+b=a

Nu skal du bare gøre resten


Svar #5
14. marts 2011 af laemse (Slettet)

argh.. sproglig for the loose :(

hvis en af kunne skrive resultatet ville jeg nok kunne finde bedre ud af det, synes sgu det er svært med ubekendte og bogstaver.

det jeg er kommet frem til so far er :

4x^3+5x

:S


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2011 af mathon

                                         f '(x) = 4x3 + 5


Skriv et svar til: bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.