Matematik

Bestem en ligning for tangent

14. marts 2011 af AbdulG (Slettet) - Niveau: A-niveau

 a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3, f (3))

b) Bestem monotoniforholdene for f .

Er der nogen der kan finde ud af at løse disse to opg?

Er lidt forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2011 af mathon

så forvirret at du ikke gav oplysning
om 
                           f(x) = ?

                                   


Svar #2
14. marts 2011 af AbdulG (Slettet)

 En funktion f er givet ved
f (x)= x3 −4x2 −11x+30 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2011 af mathon

differentier først
 
                   f(x)


Svar #4
14. marts 2011 af AbdulG (Slettet)

 Jeg har skrevet:

xo= 2

f '(x)= 3x^2-4*2x-11

f '(xo)= 3*2^2-4*2*2-11= -15

f(xo)= 2^3-4*2^2-11+30= 0

Indsætter i tangentligning: y=-15*(3-2)+0

y= -15

Er det overhovedet rigtigt?


Svar #5
14. marts 2011 af AbdulG (Slettet)

 Nej hov, fejl!!

xo skal være 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2011 af mathon

       f '(3)= 3·32 - 8·3 - 11 = 27 - 24 - 11 = -8

       f(3) = 33 − 4·32 − 11·3 + 30 = 27 - 36 - 33 + 30 = -12


Svar #7
14. marts 2011 af AbdulG (Slettet)

og hvad skal jeg så efter det?


Svar #8
14. marts 2011 af AbdulG (Slettet)

Ok jeg skal vel indsætte det i tangent ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2011 af mathon

b)

     monotoniintervalgrænserne
     bestemmes
     af
                            f '(xo) = 0 = 3xo2 - 8xo - 11
                                               
                                              3xo2 - 8xo - 11 = 0


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.