Matematik

rektangel hjælp mig

14. marts 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 tegn et rektangel med omkredsen 38 cm. Den ene side skal være 12 cm lang. 
a) Beregn rektanglets areal. 
b) Tegn og mål rektanglets diagonaler


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

omkreds=2a+2b                     b=12 og omkredsen=38

38=2a+2*12

38=2a+24

14=2a

a=7

areal =a*b = 12*7 = 84

du kan bruge pythagoras til opgave b
 


Skriv et svar til: rektangel hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.