Matematik

Kontinuert funktion?

14. marts 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er f(x)=1/x en sammenhængende/kontinuert funktion , den er jo nærmest delt op i to forskellige funktioner, en til positive og en til negative værdier 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Denne funktion f(x) = 1/x er ikke kontinuert i x = 0 . Funktionen er slet ikke defineret for x = 0 .


Svar #2
14. marts 2011 af slapdack (Slettet)

Nej den er jo ≠ 0. Så den hænger vel ikke sammen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med: "Nej den er jo ≠ 0" ?

Som nævnt er funktionen f(x) = 1/x ikke defineret for x = 0, og f(x) → -∝ for x → 0- , og f(x) → ∝ for x → 0+ . Det er således ikke muligt at udvide f(x) til en funktion, der er kontinuert i x = 0 .


Svar #4
14. marts 2011 af slapdack (Slettet)

 Jeg mener, at x vel skal være forskellig fra 0 fordi man ikke kan dele med 0. 

0 er vel så grænseværdien for x ?


Skriv et svar til: Kontinuert funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.