Matematik

Lineær funktion!

14. marts 2011 af anjaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

En lineær funktion går gennem punkterne f(-2) = -3 og f(4) = 9.

a) Bestem regneforskriften for f.
 

b) Løs ligningen f(x) = 45


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2011 af SuneChr

.Den lineære forskrift er: y = f(x) = ax + b.

a er hældningskoefficienten til linjen, fremstillet ved forskriften.

a = ( 9 - ( - 3 )) / ( 4 - ( - 2 ) ) dvs. ordinatdifferens divideret med abscissedifferens

Indsæt, i forskriften, værdien for a og et sammenhørende sæt ( x ; y ), som du kender. Derved fås b, så har vi den færdige forskrift.

I den færdige forskrift indsættes til sidst y = 45, hvorved vi kan finde x.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den lineære funktion har formen f(x) = ax +b . Bestem hældningskoefficienten a ud fra de to givne punkter, og bestem så koefficienten b ud fra et af punkterne.

Løs dernæst ligningen f(x) = 45 .


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

a) Ligningen for en ret linie gennem to punkter er jo

y - y1 = (y2 - y1) / (x2 - x1) (x - x1)

Her skal du bare indsætte (x1,y1) = (-3,-2) og (x2,y2) = (4,9)

y er så det samme som f(x)

b) Sæt f(x) eller y = 45 i den fundne forskrift og find x.


Skriv et svar til: Lineær funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.