Fysik

Tryk og Opdrift opgave

15. marts 2011 af t_henry6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nogen der kan hjælpe mig med opg. 24 i fysik bogen "vejen til fysik B2" ? den lyder sådan:

et skib har form som en kasse uden låg og vejer 20000 ton. skibet er 120 m langt og 14 m bredt.

a) hvor stor er vandets opdrift på skibet?

b) hvilken dybdegang har skibet i  ferskvand med densiteten 1000 kg/m^3?

c) hvilken dybdegang har skibet i saltvand med densitet 1026 kg/m^3?

pleaseeeeeeeee hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af peter lind

a) Opdriften skal modvirke at skibet bare falder gennem vandet. Brug Arkimedes lov.

b) og c) Kan ikke besvares på det foreliggende. Det er afhængig af skibets form.


Svar #2
15. marts 2011 af t_henry6 (Slettet)

 tak for svaret

men jeg har jo ikke noget rumfang af skibet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2011 af mathon

for et legeme der flyder på en væske
gælder: 

           opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af legemet

                                                         Fop = Vunder  ·ρvæske · g  =  (2·107 kg) · g

                                                                    hunder · (L·B) · ρvæske    =  (2·107 kg)

                                                                     hunder = (((2·107 kg) / ((120 m)·(14 m))) / ρvæske

                                                                     hunder = (11904,8 kg/m2) / ρvæske

                                              

            dybdegang i ferskvand:
                                                                     hunder = (11904,8 kg/m2) / (1000 kg/m3)                            
            dybdegang i saltvand:
                                                                     hunder = (11904,8 kg/m2) / (1026 kg/m3)
 


Skriv et svar til: Tryk og Opdrift opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.