Matematik

Bestem den stamfunktion til funktionen

16. marts 2011 af Tralala00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa :)

Jeg har matematik aflevering for til i morgen, og kan simpelthen ikke komme videre.

Så håber der er nogle der kan hjælpe mig i dag :).

Opgave1.

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=((2*x+5)/(x-1)) , x>1, hvis graf har linjen med ligningen y=5,5x-0,5 som tangent.

Skal laves i TI-NSpire. 

Indtil videre har jeg fundet stamfunktionen, som blev dette.

∫(((2*x+5)/(x-1)),x) = 7*ln(abs(x-1))+2*x

Derefter har jeg sat 5,5 ind på x plads i min funktion og fået 3.

Men hvad gør jeg så derefter?

Opgave 2.

Grafen for funktionen givet ved f(x)=x^2-6x+10 afgrænser sammen med linjen y=2 i 1. kvadrant et område, der har et areal. Bestem arealet.

 - Forstår intet af denne opgave.

Har vedhæftet det jeg har lavet som skærmbilleder.


Svar #1
16. marts 2011 af Tralala00 (Slettet)

 Fil 1


Svar #2
16. marts 2011 af Tralala00 (Slettet)

 Fil 2


Svar #3
16. marts 2011 af Tralala00 (Slettet)

Slet ingen hjælp?


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion til funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.