Matematik

Rentes regning bevis

16. marts 2011 af Louise132 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg står og skal lave en fremlæggelse omkring rentes regning. Jeg er dog i tvivl hvordan jeg skal bevise denne formel.

Jeg har søgt på andre indlæg og fundet andre der har forklaret det, men kan simpelthen ikke forstå det.

Håber der er en der kan forklare det lidt pædagogisk :-)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af Madsst (Slettet)

 Hvad er det du vil bevise?


Svar #2
17. marts 2011 af Louise132 (Slettet)

Bevise formlen for kapitalfremskrivning : K[n] = K(1+r)^n


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af Madsst (Slettet)

 Ok. Så du skal vise at hvis periode n er n perioder efter periode 0, så:

K(n) = K(n-1) * (1+r ), så kan K(n) skrives som:

K(n) = K(0) * (1+r)^n. Det kan vises ved substitution.

K(n) = K(n-1) * (1+r ) = (1+r)^2 * K(n-2)  = (1+r) ^ 3 * K(n-3) = ... = K(0) * (1+r) ^ n 


Svar #4
17. marts 2011 af Louise132 (Slettet)

Tusind tak


Svar #5
17. marts 2011 af Louise132 (Slettet)

Eller.. Hvorfor er det man skrive K(n-1) og K(n-2) ?

Forstår ikke hvor minusset kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2011 af Madsst (Slettet)

Du kan tænke på n som et tidspunkt, for eksempel år 2011. Hvis du så skal beskrive generelt at du er gået 20 år tilbage i tiden kan du skrive n - 20. Når jeg så skriver K(n-20) mener jeg kapitalen i som den så ud tyve år før periode n. Hvis n var 2011 ville jeg så mene kapitalen i 1991.  


Svar #7
17. marts 2011 af Louise132 (Slettet)

Nu er jeg med. Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Rentes regning bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.