Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

uhh har brug for hjælp

17. marts 2011 af sissasine (Slettet)

  Prøver igen :)

Beregn hvor meget den årlige vandbesparelse mindst skal udgøre i kroner for at investeringen er lønsom??

Virksomheden har en årlig vandbesparelse på 150000 kr. gennem 6 år

har opstillet investeringens betalingsstrøm  og kapitalværdi/nutidsværdi er posetiv altså investeringen er lønsom

diskonteringsfaktoren år 6 er 0,56447 og kapital/nutidsværdi er 70814 kr. og scrapværdi år 6 = 650000 kr.

er altså lidt i tvivl om det her :)

skal jeg beregne hvor stor scrapværdien mindst skal være for at investeringen er lønsom =  >>>>>

650000 - 70814/0,56447 = 524547, 8059 = 524548

altså scrapværdi skal mindst være 524548 for at investeringen er lønsom

skal jeg så dividere dette tal med 6 =  524548/6 =87425

altså den årlige vandbesparelse skal mindst udgøre 87425 kr

hvis det er forkert håber jeg der er en der kan hjælpe mig på vej


Skriv et svar til: uhh har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.