Matematik

Hjælp til matematik opgaver!!

17. marts 2011 af madas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået i stå i to opgaver og håber nogle af jer kloge hoveder der ved hvad man skal gøre i de her opgaver..

Opgave et nedenstående tabel viser antallet af diabetikere i danmark i 2001 og 2005

år:2001: 156.000 og i 2005: 206.00

antallet af diabetikere i danmark i peroiden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved en model af formen y=ax+b, hvor y er antal diabetikere, og x er antal år efter 2001.

A) beste tallene a og b

B) i hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275.000 hvis denne udvikling forsætter?

den anden opgave 2

En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil personen skal betale et engangsbeløb på 17.500 kr.

derefter er der en månedlig betaling på 2795 kr.

A) indfør passende betegnelser ogopstil en model til beskrivelse af udgifterne til leasingkontrakten.

b) hvor mange månender tager det før udgifterne til leasingkontrakten overstiger 139.000kr.

Håber virkelig der nogen der ville hjælpe mig med de her opgaver og i må meget gerne kommer med et par formler til de her opgaver så vil jeg blive meget taknemmelig for det.


Svar #1
17. marts 2011 af madas (Slettet)

Hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv selv, og fortæl hvor du går i stå. Du kan ikke være helt blank på opgaverne. Hvis du er, så må du åbne din bog, finde noget der ligner y = ax+b og læse lidt om, hvordan tingene hænger sammen.

Vis, hvad du har forsøgt, så kan vi korrigere dig. Sådan lærer du mest.


Svar #3
17. marts 2011 af madas (Slettet)

Jeg har læst noget om y = ax+b men det gav kun dårlig forklaringer i min bog. Jeg har også prøvet at løse opgaverne men kunne ikke finde ud af det... Jeg er helt blankt lige nu og kan slet ikke finde ud af det. Håber nogle der kan fortælle mg hvordan man skal løse opgaverne på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg er ret overbevist om, at din bog forklarer præcis hvad fremgangsmåden er, når man ønsker at bestemme en ret linjes ligning og man har 2 punkter.


Svar #5
17. marts 2011 af madas (Slettet)

Jeg har forstået lidt om hvordan man skal bruge y = ax+b formlen. men i den opgave jeg har fået har jeg forstået at man skal finde b er det men jeg ved ikke hvordan man skal finde den???


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der står først og fremmest at du skal bestemme a og b. Dvs. du skal bestemme linjens ligning. Dette gøres ved først at bestemme hældningen a (formlen er i din bog). Derefter benytter du den fundne hældning samt et punkt til at beregne b.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.