Matematik

For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k

17. marts 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med den her opgave, forstår ikke helt hvordan jeg skal regne den ud, så jeg skriver hele opgaven 

Givet f(x)= -x2+6x-3

Løs ligningen f(x)=5

Derefter skal jeg gøre følge og bestemme hvor mange antal der er i 1), 2) og 3)

For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k

1) Ingen løsninger

2) Netop én løsning

3) Netop to løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

-x2+6x-3=5

-x2+6x-3-5=0

-x2+6x-8=0

Diskriminanten:

b2-4ac

D=62*4*-1*-8

D=1152

Hvis D > 0 er der to forskellige reelle rødder.


Svar #2
17. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

  
#1

Ifølge facit burde det være følgende, hvilket jeg ikke kan få til at passe:

1) Ingen løsninger = k>6

2) Netop én løsning )= k=6

3) Netop to løsninger = k<6


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Hvis man siger:

f(x)=-x^2+6x-8=0

Og siger at f(x)=k (altså at konstanten skal stå alene vil følgende vel gælde:

Når x=6 vil ligningen være:

f(6)=-6^2+6*6-8

f(6)=-8 (altså en konstant der står alene)

Endvidere gælder det at når x=-6:

f(-6)=-8


jeg må nok melde pas i din opgave.
 


Skriv et svar til: For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.