Matematik

Bestem ligning for parabel uden rødder?

17. marts 2011 af Kenter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

hvordan bestemmer man en ligning for en parabel, når tre koordinatsæt kendes? (0;237) (2,1;0) og (4,2;237). (2,1;0) er toppunktet.

Da parablen ikke har nogen rødder, kan jeg ikke udregne konstanterne vha faktorisering? - hvad jeg gør så?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af mette48 (Slettet)

f(x)=y=ax2+bx+c

(0;237) indsættes i f(x) og giver c=237

(0,237) og (4,2;237) ligger lige højt over x aksen, på hver sin side af symmetriaksen, der går gennem toppunktet, kan der være uendelig mange parabeler, der går gennem de tre punkter, men ikke er lige åbne, altså ikke har samme a værdi. Dog må a være positiv, da de to grene går opad.


Svar #2
17. marts 2011 af Kenter (Slettet)

Tak for dit svar!

Hmm, så ud fra de givne oplysninger kan kun c findes, og a må være positiv, og b negativ, da tangenten i skæringen med y-aksen har en negativ hældning?

Mvh


Skriv et svar til: Bestem ligning for parabel uden rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.