Matematik

hvor mange A4-papir, skal der bruges til at dække et areal på 1m2?

17. marts 2011 af snige (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 hvor mange A4-papir, skal der bruges til at dække et areal på 1m2?

- arealet af et A4-papir er 623,7 cm2. Er der en som vil hjælpe mig med den her opgave, og gerne skrive udregninger med så jeg har noget at gå ud fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Kvadratrod (Slettet)

1 m2 = 10000 cm2

Du har et A4-papir på 623,7 cm2 og arealet af området, det skal dække er 10000 cm2. Det handler bare om forholdsregning!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Madsst (Slettet)

1 meter er 100 cm, så 1m2 svarer til 100 cm * 100 cm. Hvor meget papir skal man så bruge? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Sæt papirets areal 623,7 cm2 i nævneren og 10 000 cm2 i tælleren.

En simpel brøk.


Svar #4
17. marts 2011 af snige (Slettet)

 Tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

A = 1m2

1m2 = 10.000 cm2

n = (10.000 / 623,7)                        n = antal A4-papir.

n = 16,03


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Arealet af et A0 papir er 1 m2

Papiret deles midt over til 2 stk A1

der deles så der bliver 2*2 stk A2

- || -                              2*2*2=23 stykker A3

- || -                                          24 stykker A4

Det kan også regnes som ovenfor, men man kan ikke få 0,3 ark hvilket også er en afrundingsfejl


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

I den matematiske definition er arealet af 1 A4 ark præcis 625cm2 ; men opgaven oplyser, at det er 623,7cm2 , hvilket er arealet, når A4-sidernes længder afrundes til hele mm . Derfor vil man ikke få et nøjagtigt heltal med opgavens tal. Det er heller ikke oplyst, hvilken form arealet på 1m2 har, og om man må klippe i A4 arkene for at dække arealet præcist.


Skriv et svar til: hvor mange A4-papir, skal der bruges til at dække et areal på 1m2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.