Matematik

Aktien for 5000 kr. efter 4 år ???

17. marts 2011 af Barwar (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, nogen der kan hjælpe med opg. b)

Jeg har startet med at skrive: 500/100*10 = 500 kr. osv.

Men hvad skal der stå, når den falder med 5 % ?

Anders køber en aktie. Det første år stiger aktiens værdi med 10%, det andet år stiger den med 15%, det tredje år falder den med 5%, og det fjerde år stiger den med 7%.
a) Udregn den gennemsnitlige årlige vækst i aktiens værdi.
b) Hvis Anders køber aktien for 5000 kr, hvor meget er den værd efter de fire år?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Walras

a) Benyt dig af det geometriske gennemsnit.

(1.1*1.15*0.95*1.07)^(1/4)=1.065, dvs aktien er gennemsnitligt steget med 6.5% pr. år

b)

Gang tilvæksterne på aktiens værdi.

5000*1.10*1.15*0.95*1.07=6429 kr.

Du kan også udregne værdien efter 4 år ved at benytte, at

5000*ravg4=6429 kr, hvor ravg er den gennemsnitlige vækstrate (husk at benytte samtlige decimaler, for a) er afrundet).


Svar #2
17. marts 2011 af Barwar (Slettet)

tusind tak for hjælpen, nu giver det mere mening :D !


Skriv et svar til: Aktien for 5000 kr. efter 4 år ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.