Matematik

brug for hints til at udregne videre

19. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 hej kan slet ikke finde ud af disse tre opgaver lige meget hva så ender det ud i forkerte resultater , håber du kan hjælpe mig kan nemlig slet ikke selv.

1)

(2sinθ + 3 cos θ)^2 + (3sinθ-2cosθ)^2 

2)

(1 + cscθ)(sinθ - sin^2θ)

3)

1 + cotθ / cscθ - sec / tanθ + cotθ (jeg kan ikke finde en formel for at omskrive dem)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af NejTilSvampe

 1)

4sin^2 (x) + 9 cos^2 (x) + 12sin(x)*cos(x) + 9sin^2(x) +4cos^2(x) - 12sin(x)*cos(x)

13sin^2(x) + 13cos^2(x) = 13(sin^2(x) + cos^2(x) )     - ud fra enhedscirklen indses det, at sin^2(x) + cos^2(x) = 1 

svaret er altså 13.


Svar #2
19. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 #1 det ser jeg lige på får det nemlig til ngt helt anden når jeg konvertere sin¨2θ + cos^2θ = 1 : / det stå ri min bog og det er det tætteste jeg kan komme


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2011 af NejTilSvampe

 hvis du kigger på enhedscirklen hvor radius er 1. Kan du danne en retvinklet trekant, hvor den ene katete er sin(v) og den anden cos(v). Der gælder så ud fra pythagoras sætning at den ene katete i anden plus den anden katete i anden er hypotenusen, som jo er 1.

derfor gælder 

sin^2(v) + cos^2(v) = 1^2 

derfor går den faktor ud, og du ender med 13.

Prøv at taste det ind i en grafregner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2011 af AMelev

Hvad betyder cscθ og sec?

1) sin2(θ) betyder (sin(θ))2 (hvis du vil checke på lommeregner/Cas-værktøj)

3) cot(θ) = 1/tan(θ)
 


Svar #5
19. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 #3 - tak for forklaringen.


Svar #6
19. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 #4: det er sådan opgaven ser ud så derfor ved jeg ikke selv hvorfra jeg skal starte.


Skriv et svar til: brug for hints til at udregne videre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.