Fysik

osmotisk tryk

19. marts 2011 af Emma1991 (Slettet)

et retanglet hus, 20m lang, 8 m bred og 3 m høj. temperaturen er den samme ude, som inde, T=12grader og 1atm.  temperaturen stiger til 21grader. 

og her bliver det lidt kompliceret, da opgaven er stillet på engelsk, jeg citerer:

a) if the air is allowed to escape, hat fraction will leak out?

b) if the air could not leak out, what would be the net force on a wall 3m high and 8m long.

jeg er usikker på hvad jeg skal, og kan heller ikke se, hvilken/hvilke formler der skal anvendes ud fra oplysningerne. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af peter lind

Det har intet med osmotisk tryk at gøre.

Du skal bruge at P*V/T = en konstant. I det første spørgsmål er trykket konstant 1 atm, da trykket forbliver det samme indenfor som udenfor. Du skal så finde hvor meget rumfanget stiger med når temperaturen stiger fra 12º til 21º.

I det andet spørgsmål kan luften ikke slippe ud så rumfanget bliver uændret, medens trykket stiger fra P0 = 1atm  til P, som du må finde. Trykforskellen mellem inde og ude bliver P-P0.  Du skal dernæst bruge at kraften på en flade, der udsættes for et tryk er trykket*arealet.


Skriv et svar til: osmotisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.