Matematik

Funktioner

19. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=2√x+1 -3 

Angiv Dm (f) og Vm(f ) , og gør rede for at f har en omvendt funktion.

Bestem en forskrift for f-1 og angiv Dm(f-1) og Vm( f-1).

Tegn grafferne for f og f-1 i samme vindue . hvordan angår den ene graf af den anden ?

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2011 af Duffy

Hvor går du i stå?


Svar #2
19. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Er de tegnet rigtigt ind ? har vedhæftet et billede.. f(x)=2√x+1 -3  er kan omskrives uden kradrat rod ikke ?

Om f-1 (x) er vel. 2x+1 ikke ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Mener du 2√(x+1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

HVIS du mener 2√(x+1) (- det ville nu altså være rart at vide -)

så er f -1 = (1/4)*x^2 + (3/2)*x + 5/4

Tip:

Prøv at indtegne linien y=x, så skulle de to funktioner gerne "spejle sig " i den


Svar #5
19. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

f(x)=2√x+1 -3            Oki... er så f -1 er           (1/4)*x^2 + (3/2)*x + 5/4


Svar #6
21. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Spørgsmålet gik endelig mere ud på hvordan jeg kan omskrive f(x)=2√x+1 -3  så jeg kan tegne den ind.

Hvordan fjener jeg kvadratroden i funktionen ? Kan man evt opløfte den i en halv ?

f(x) = 2x^0,5+1^0,5-3^0,5   er det her rigtigt `?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Nej - nu blev du netop offer for dit eget parentes-sjuskeri !

Hvis vi er enige om, at kvadratroden hedder √(x+1), så kan (x+1) ikke sådan lige deles op i x og 1.

Altså blver det:

fx = 2(x+1)(1/2) - 3

Men hvis du laver en lille tabel over den oprindelige f(x)=2√(x+1) -3, er det da ikke nogen uoverkommelig opgave at tegne den.

F.eks. giver x=-1, 0,1 og 3 da værdier, du nærmest kan regne ud i hovedet ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2011 af Duffy

Tegning af grafer...

Vedhæftet fil:989875.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

- og f(8) er osse hovedregning -


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.