Matematik

Opg. 5 i mat-B eksamen IKKE SF!!! (kan ikke finde svar nogen steder)!!

13. maj 2005 af 060387rh (Slettet)
Som overskriften antyder, svaren til opg. 5 i mat-b eksamen i dag? Har ledt meget, men kan kun finde til opg.5 i standardforsøget!

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

Jeg formoder, at spørgsmålet går på opgave 5 i delprøven med hjælpemidler; 2005-8-2. Opgave 5 omhandler vægtfordelingen for et parti æbler af sorten Filippa.

Er det hertil, at du ønsker svar til sammenligning?

//Singularity

Svar #2
14. maj 2005 af 060387rh (Slettet)

Præcis - alle andre gennemgår kun svaren til standardforsøget, ville blive meget glad hvis du kunne vise svaret til den opgave her!?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2005 af allan_sim

#2. De kumulerede frekvenser:

({vægt,frekvens})=({75,2},{85,15},{95,34},{105,67},{115,88},{125,98},{135,100})

Redegørelsen består i at indtegne punkterne på normalfordelingspapir og konstatere (med tekst), at punkterne tilnærmelsesvist ligger på en ret linje, hvorfor observationssættet tilnærmelsesvist er normalfordet.

Herefter kan middelværdi og spredning aflæses. Afhængig af hvordan bedste rette linje er tegnet, skal du cirka få:

my = 100
my+sigma = 112 => sigma = 12

Vi ved nu, at X~N(100,12). Herefter kan sandsynligheden bestemmes enten ved at aflæse ud for 110 på x-aksen, eller ved at benytte normalcdf på lommeregneren.

P(X
P(X

Til sidste spørgsmål lader man Y betegne den stokastiske variabel, der angiver antal æbler blandt 10 med en vægt på højst 110 gram. Da er Y binomialfordelt, Y~b(10;0,79)

Punktsandsynligheden udregnes så ved hjælp af binomialformlen:

P(Y=7)=K(10,7)*(0,79^7)*(0,21^3)=0,2134

Alternativt kan binompdf benyttes:

P(Y=7)=binompdf(10;0,79;7)=0,2134

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Jeg vil mene, at man strengt taget også bør aflæse µ-sigma og dernæst angive sigma som det ligeligt vægtede snit

sigma = [(µ+sigma)-(µ-sigma)]/2

På dette punkt er vi stadigvæk i modelstadiet, og man skal vel af den grund tage højde for "spredningen på begge sider af middelværdiestimatet".

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2005 af allan_sim

#4. Det er tilstrækkeligt at aflæse den ene for at få fuldt pointtal. Men vil man gerne have "plusser" i kategorien "matematisk forståelse og overblik", så har du naturligvis ret :-)

Skriv et svar til: Opg. 5 i mat-B eksamen IKKE SF!!! (kan ikke finde svar nogen steder)!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.