Matematik

REnte formel kvotientrækker og opsparingsannuitet

20. marts 2011 af teamwork (Slettet)

hej

Vi er i min klaase begyndt at repetere alle beviserne som vi kan trække til mundtlig matematik på A niveu.

jeg skal for klassen fremlægge beviserne for renteformel kvotientrækker og opsparingsannuitet

jeg har to spørgsmål :

Det første er hvilken formel menes der med renteformel, jeg kan ikke i min bog finde en der hedder renteformel.

det andet spørgsmål er hvad kan jeg ellers perspektivere til. Det her emne gennemgik vi nemlig i 1.g og jeg vil jo helst op på A niveu.


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

    renteformel     

               Kn = Ko·(1+r)n


Svar #2
20. marts 2011 af teamwork (Slettet)

tak. har du forslag til hvilke andre emner jeg kan perspektivere til?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2011 af mathon

perspektiver til
eksponentiel udvikling
  

                     y = b·ax
  og
                     1 + q + q2 + q3 + ........................ + qn-1       =    (qn - 1) / (q - 1)


Svar #4
20. marts 2011 af teamwork (Slettet)

1 + q + q2 + q3 + ........................ + qn-1 = (qn - 1) / (q - 1)

er det her ikke det samme som kvotientrækker?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2011 af mathon

Jo


Svar #6
20. marts 2011 af teamwork (Slettet)

jeg sidder og laver beviset for kvotientrækker.

i bogen siger man på et tidspunkt at man beregner s*q-s og ender med at få a*q^n-a

hvordan kan det forklares,. altså a*q og -a*q går ud sammen og a*q^2 går ud med -a*q^2

men til sidst har man -a og a*q^n og -a*q^(n-1)

hvordan ender de her med at være a*q^n-a
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. marts 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:annuiteter_1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2011 af AMelev

Hvis du ganger s med q får alle led et ekstra q ganget på.

s'·q =     q + q2 + q3 + ...... + qn-1 + qn

s' = 1 + q + q2 + q3 + ...... + qn-1

Hvis du nu trækker den nederste ligning fra den øverste, kan du se, at alle midterleddene er de samme, så de forsvinder. Tilbage har du så 

s'·q - s' = qn -1 ⇔ s'·(q-1) = qn -1 ⇔s' = (qn -1)/(q-1)

Jeg har af ren dovenskab undladt at gange a på alle led. Det kan du gøre og sætte a uden for parentes eller du kan gøre det efterfølgende:

s = s'·a ⇔ s = a· (qn -1)/(q-1)


Skriv et svar til: REnte formel kvotientrækker og opsparingsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.