Matematik

To ligninger med to ubekendte

20. marts 2011 af bokrag (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og roder med en drilsk aflevering til i morgen.

En mor er 21 år ældre end sit barn og om 6 år vil barnet være 5 gange yngre end moderen. Hvor gammel er moderen?

Bo


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Omsæt oplysningerne til ligninger mellem moderens nuværende alder m og barnets nuværende alder b .

En mor er 21 år ældre end sit barn: m = b+21

om 6 år vil barnet være 5 gange yngre end moderen: (m+6) = 5·(b+6)

Løs nu de to ligninger. Det giver dog ikke en realistisk løsning. er opgaven formuleret korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 lad moderen være y, og barnet x.

y = x + 21

x+21+6 = (x+6)*5 => x = -0,75

fejl i opgaven,


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er en af den slags opgavejokes, der verserer. I nogle formuleringer har opgaven et tillægsspørgsmål: "Hvad laver faderen?" . Man skal her bemærke, at løsningen for barnet alder, som korrekt angivet i #2,
b = -0,75 , svarer til -9 måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #3 - Ja, man kan nok ikke sige klart at der er en fejl i opgaven, men de nærmere omstændigheder lader umiddelbart til at være usandsynlige.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

De nærmere omstændigheder manifesterer sig selv 9 måneder senere .


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #5 - Ja, sådan kan man jo godt formulere det.

Dermed er moderens alder:

21 - 0,75 = 20,25 år


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser korrekt ud.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.