Matematik

Mat 7 klasse niveau hjæælp

20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Se vedhæftede fil. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Den samlede figur består af et kvadrat, hvis side er givet samt en ligbenet trekant, hvis højde og grundlinie er givet. Det skulle være ligetil at beregne figurens areal og så beregne, hvor stor en del trekantens areal udg8r af hele figurens areal.

2) Reducer leddene med s for sig og leddene med t for sig. Vær opmærksom på fortegnene.


Svar #2
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Forstår det ikke. Kan du vise mig det med tallene :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kvadratet har sidelængden 4. Bestem nu kvadratets areal. Trekanten har højden 4 og grundlinien 4. Bestem nu trekantens areal.


Svar #4
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Kvadratets areal= 16

Trekantens areal= 80

Hvad skal jeg så gøre? for at komme frem til det de ber mig om :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Trekantens areal er ikke 80. Beregn arealet af den samlede figur og sæt trekantens areal i forhold til arealet af den samlede figur. Læs eventuelt opgavesteksten selv.


Svar #6
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Så må det være er trekantens areal 96. Jeg forstår det ikke har selv læst den op til flere gange.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

I stedet for at gætte dig frem, skulle du benytte formlen til beregning af en trekants areal. Se #3 .


Svar #8
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Har prøvet kan ikke......


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Trekantens areal finder du ved 1/2 * højden * grundlinien

Kan du ikke lave det til en doc format, istedet for docx, for jeg kan ikke åbne filen.


Svar #10
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ved godt hvad formlen på en trekant er...

Ved ikke hvordan jeg kan vedhæfte en ny fil men kan ellers godt lave den om til doc format


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Indsæt højde = 4 og grundlinie = 4 i formlen for trekantens areal T = (1/2) * (højde) * (grundlinie)


Svar #12
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Har gjort det = 8


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er korrekt. Afslut nu selv opgaven.


Svar #14
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Figurens amlede areal=24 ?

Men hvordan kommer jeg frem til hvor mange procent udgør trekant BCD af det samlede areal?


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn trekantens areal i forhold til arealet af den samlede figur. Det må du have set før:

(areal trekant) / (areal figur) * 100%


Svar #16
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

300?? Forstår det ikke....


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Prøv nu at sætte tallene rigtigt ind.

(areal trekant) = 8
(areal figur) = 24

(areal trekant) / (areal figur) * 100% = 8/24 * 100% =


Svar #18
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

8/24*100%= 8/24* 100= 1/3


Svar #19
20. marts 2011 af annahansen2 (Slettet)

Er det rigtigt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18, #19

Nej, det er ikke korrekt. Brøkdelen er 1/3 , men som procent er det ikke korrekt


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.