Matematik

funktion med skæringspunkter

21. marts 2011 af freakoy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en funktion f er bestemt ved 

f(x)=1/4x^3-x^2-x+4

det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen der har det mindste førstekoordinat kaldes A.

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.

er lidt på bar bund, men er der nogen der kan forklare hvad jeg skal gøre trin for trin?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

   skæring med x-aksen betyder y = 0

     (1/4)x3 - x2 - x + 4 = 0

      x = -2   v   x = 2   v   x = 4


Svar #2
21. marts 2011 af freakoy (Slettet)

hvordan kommer du frem til de forskellige x?

og jeg mangler stadig og lave en ligning for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af mathon

         f '(x) = (3/4)x2 - 2x - 1

         f '(-2) = (3/4)·2 - 2·(-2) - 1 = 6

         f (-2) = (1/4)·(-2)3 - (-2)2 - (-2) + 4 = 0

tangentligning i (-2,0):
              
         y = 6(x+2) + 0

         y = 6x + 12


Svar #4
21. marts 2011 af freakoy (Slettet)

 jeg kan ikke få f'(2) til at give 6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2011 af mathon

prøv med
                  f '(-2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2011 af mathon

korrektion til #3

         f '(x) = (3/4)x2 - 2x - 1

         f '(-2) = (3/4)·(-2)2 - 2·(-2) - 1 = 6

         f (-2) = (1/4)·(-2)3 - (-2)2 - (-2) + 4 = 0

tangentligning i (-2,0):
              
         y = 6(x+2) + 0

         y = 6x + 12


Skriv et svar til: funktion med skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.