Matematik

differentiering

21. marts 2011 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med differentiering af de følgende funktioner:

u = (v - b)(b/(n-1)/n)n-1

du/db = ?

u = (v - b)((n/(n-1))b)n-1

du/db =?

håber nogle ka hjælpe - meget gerne med forklaringer til mellemregningerne.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af peter lind

 Leddene med n er konstanter, når du differentierer så i det væsentlige skal du differentiere b(v-b). Det kan du så gøre ved enten at bruge produktreglen eller også gange b ind i parentesen og differentiere resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug reglen for differentiation af et produkt:

u = (v - b)·(b/(n-1)/n)n-1 ⇒ du/db = -(b/(n-1)/n)n-1 + (v-b)·(n-1)·(1/(n-1)/n)n-1·bn-2


Svar #3
21. marts 2011 af jyden90 (Slettet)

ahh så du/db er blot -2b + v?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

I din oprindelige tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=990849 har du skrevet udtrykkene med vandret brøkstreg, og det fremgår, at de to udtryk er den samme funktion. Det første udtryk her skal da skrives

u = (v - b)·( b / ((n-1)/n) )n-1 = (v - b)·( b·n/(n-1) )n-1

og dermed

du/db = -( b·n/(n-1) )n-1 + (v - b)·(n/(n-1))n-1·(n-1)·bn-2


Svar #5
21. marts 2011 af jyden90 (Slettet)

hov gud ja - sorry. men 1000 tak - har helt styr på den nu:)


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.