Matematik

Hjælp til lineær funktion

21. marts 2011 af Lonie123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe?

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middellevetiden) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model

y=ax+b,

hvor x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden (år). Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

a) bestem tallene a og b

b) I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være 81,5 år, hvis udviklingen fortsætter? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

a)

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (80,3 - 78) / (10 - 0) = 0,23

b = y1 - ax1 = 78 - 0,23*0 = 78

derfor får du:

y(x) = 0,23x + 78

b)

du løser ligningen y(x) = 81,5, og lægger x til 1995.


Svar #2
21. marts 2011 af Lonie123 (Slettet)

 mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hjælp til lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.