Matematik

plus og minus med brøker

21. marts 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeeeij,

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal regne disse brøker ud?

A) 16 1/5 + 5 9/10

B) 7 2/3 - 2 4/7

C) 11 2/9 * 6

Jeg vil meget gerne have en forklaring på, hvordan jeg regner det ud.

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Omskriv de blandede tal til uægte brøker og forlæng brøkerne til deres fælles nævner.


Svar #2
21. marts 2011 af line112 (Slettet)

jeg forstår det ikke.

Kan du ikke forklare mig


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I A) laver man 16 1/5 og 5 9/10 om til uægte brøker:

16 1/5 = 16 + 1/5 = 16·5/5 + 1/5 = (16·5+1)/5 = 81/5

5 9/10 = 5 + 9/10 = 5·10/10 + 9/10 = (5·10+9)/10 = 59/10

Stykket bliver derfor

16 1/5 + 5 9/10 = 81/5 + 59/10

Find fællesnævner for de to brøker og forlæng dem til fællesnævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2011 af mette48 (Slettet)

A) 16 1/5 + 5 9/10 forlæng 1/5 til 10-dele

læg 10-delene sammen og læg de hele sammen

omskriv den uægte brøk (11/10) til 1 hel og 11-10 tiendedele

læg den hele til de hele du har i forvejen

B) 7 2/3 - 2 4/7     forlæng brøkerne så de får fællesnævner (her 3*7) træk brøk fra brøk og helt tal fra helt tal

C) 11 2/9 * 6 =

(11+2/9)*6 gang hvert led i parentesen med 6 og forkort brøken


Skriv et svar til: plus og minus med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.