Matematik

sandsynlighed!!!

21. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg er igang med en opgave, som jeg ikke rigtig kan løse. Denne opgave handler om SANDSYNLIGHED...

Håber I kan hjælpe mig....

på forhånd tak

OPGAVE:

Kast med ter mønter
- Hvor mange forskellige udfald er der tale om?

mønter                    1. mønt              2. mønt                       3. mønt

Plat                              X                           X                                   X

Krone                          X                           X                                   X


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hver mønt kan falde på 2 måder (p og k) . Der er derfor 2·2·2 = 23 mulige udfald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2011 af Madsst (Slettet)

Det var noget vrøvl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mangler udfaldene

plat,krone,krone

krone,plat,krone


Svar #4
21. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

er der så 6 eller 6 udfald?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2011 af Madsst (Slettet)

#3 Du har helt ret. 

#4 Se bort fra mit tidligere indlæg og undskyld forvirringen.


Svar #6
21. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så der er 12 udfald?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #1.


Svar #8
21. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

#1 og #3 i alt er der 12 udfald


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs #1 igen. Der er 2·2·2 = 23 = 8 udfald .


Svar #10
21. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

hører disse udfald ikke med??

udfaldene

plat,krone,krone

krone,plat,krone


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo de gør. Men de var ikke med i den liste, der oprindelig stod i #2.

Her er samtlige udfald for tre mønstkast:

p p p
p p k
p k p
p k k
k p p
k p k
k k p
k k k


Svar #12
21. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Så der er 4*4*4=43=64


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Vi prøver lige igen. Læs dog #1 endnu en gang, eller #9 . Fatter du ikke, hvad der står der?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#12

Der er 3 mønter. Tre kast med hver mønt =. et antal mulige udfald.

HVER mønt kan lande på TO forskellige måder. Nemlig plat eller krone.

Derfor er udfaldene 2 * 2 *2 = 8


Skriv et svar til: sandsynlighed!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.