Matematik

Ulighed

22. marts 2011 af JeanetteNK (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, har fået en opgave der lyder på følgende x2+5x+4>0

Er der nogle der kan forklare mig, hvad jeg skal bruge for at regne det her ud og hvilken formel jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at undersøge, for hvilke x 2.-gradspolynomiet f(x) = x2 +5x +4 er > 0 . Grafen for f(x) er en parabel, der vender grenene opad. Løs først den tilhørende ligning f(x) = 0 og se så på, hvor parabelen ligger over x-aksen .


Svar #2
22. marts 2011 af JeanetteNK (Slettet)

#1

 Vil det sige f(0)=02+5*0+4 = 4 

Så f(0) = 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Men det skal du ikke lige bruge til noget her. Du skal derimod løse ligningen f(x) = 0 . Det er ikke det samme som at beregne f(0). Ligningen f(x) = 0 er en 2.-gradsligning.


Svar #4
22. marts 2011 af JeanetteNK (Slettet)

#3

Forstår ikke helt, hvordan jeg skal løse den som en 2.-gradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen f(x) = 0 svarer til x2 + 5x + 4 = 0 . Det er en 2.-gradsligning. Beregn diskriminanten d, og bestem så rødderne.


Svar #6
22. marts 2011 af JeanetteNK (Slettet)

#5

Vil det sige følgende

a= 1, b=5, c=4

d=b2*4ac

d=25*(4*1*4) = 400

d = 400

Hvilke rødder er det jeg skal bestemme?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal bestemme rødderne i 2.-gradsligningen. Hvad har vi ellers talt om?

Brug det korrekte udtryk for diskriminanten --  d = b2 -4ac .


Svar #8
22. marts 2011 af JeanetteNK (Slettet)

 Super tak, har forstået det nu


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.