Matematik

Krise .. Hjælp!!

22. marts 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen .

skal have lavet denne opg:

I en trekant ABC er |AB| =x, |BC| =x/3 og |AC| = 3x/4

1) bestem vinkel A
2) bestem x når arealet af trekanten er 13.

Jeg ved godt hvordan man nogenlunde laver den i hånden, men har fået besked på at lave den i TI Nspire!!! AAARG.

Nogen der er så søde at hjælpe??

hilsen den fortabte :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationen til bestemmelse af vinkel A .


Svar #2
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Du har vist misforstået mig. Jeg ved godt hvordan jeg regner det ud i hånden , men har fået besked på at lave det i Nspire, hvilket jeg ikke ved hvordan man gør, eftersom det er meget meget nyt for mig. Er ikk så teknologisk anlagt :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er vel et spørgsmål om at taste nogle tal ind, der indgår i cosinusrelationen. Hvis du ikke ved, hvordan man ganger tal ud, lægger sammen og dividerer, må du hellere starte med at læse manualen til lommeregneren.


Svar #4
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Det er et student software .. det er på computeren - det er ikke lige til. OG der følger desværre ikke nogen manual med.

Men hvis det er så nemt for dig, kan du så ikke forklare hvordan jeg gør, hvis jeg også fortæller hvad der skal stå??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg bruger slet ikke lommeregner.


Skriv et svar til: Krise .. Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.