Matematik

Omvendt proportionalitet - matopgave?

22. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :-)

Jeg har en matematik aflevering for, hvor jeg skal lave en opgave om omvendt proportionalitet. Jeg har helt fortrængt alt om omvendt proportionalitet, derfor spørger jeg. Opgaven lyder;

På en guitar ænderer man den svingende strengs længde, og dermed tonens frekvens, ved at sætte en finger på stregen. Tonens frekvens er omvendt proportional med den svingende strengs længde .

Udfyld et skema som nedenstående, og begund svarende;

længde (cm) = 60, 30, (blank)

frekvens (Hz) = 440, (blank), 1100

Så nu er mit spørgsmål, hvordan jeg skal lave opgaven? Jeg spørger ikke om svaret, men kun hjælp til at lave opgaven.

Tak på forhånd!

                                                            


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af SuneChr

Kald strengens længde for  λ  og frekvensen for  ν.

Så har vi:      λ * ν = k                  hvor k er en konstant  > 0.

Find k, ved at indsætte de to sammenhørende værdier, vi kender.

Så kan ligningen herefter bruges til at finde de øvrige ukendte størrelser.
 


Svar #2
22. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet)

 Tak for hjælpen, jeg forstår det desværre bare ikke :-)

Men tak alligevel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af 123434 (Slettet)

k=440*60=26400

y=26400/x

30=26400/x  x/frekvens=880Hz

26400/1100=24, længde=24 cm


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet - matopgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.