Matematik

løsning af ligning og ulighed

23. marts 2011 af Fatmanur123 (Slettet)

Løs ligningen x - 1/x = 4

og

Løs uligheden 2•√(x + 5) > 3x - 6.

nogen der kan forklare/hjælpe? helst en udregning med også :) tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af Duffy

Hvis du mener:   x  -  1/x  =  4

er svaret: x = 2 - √5  v  x = √5 + 2

Hvis du mener   ( x - 1) / x = 4

er svaret: x = - 1/3

------------------

2√(x + 5) > 3x - 6

-5 ≤ x < 4


Svar #2
23. marts 2011 af Fatmanur123 (Slettet)

 Og hvordan kom du så frem til det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af Duffy

Hvilken ??!


Svar #4
23. marts 2011 af Fatmanur123 (Slettet)

 begge to... altså har du en udregning så jeg bedre kan forstå det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2011 af Duffy

Men HVILKEN opgave er den rigtige ??????!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Duffy spørger om, hvordan den korrekte version af Opg 1 ser ud. Er det

x - (1/x) = 4 ,

eller er det

(x-1)/x = 4

?

Duffy har løst begge opgaver i #1 .


Svar #7
26. marts 2011 af Fatmanur123 (Slettet)

 jeg mener:  x - 1/x = 4

og 

2•√(x + 5) > 3x - 6.


Skriv et svar til: løsning af ligning og ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.