Matematik

HJÆLP TIL NULPUNKT

24. marts 2011 af Snooky (Slettet) - Niveau: B-niveau

 P(x) = x^3-4x^2+3x

d= b^2 - 4ac

(-4)2 - 4 * 1 * 3 = 4

x = (-b±√d)/2a

x = (-(-4)±√4)/(2*1) = 5 og 3 

er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af peter lind

Det er en 3. grads ligning ikke en 2. grads ligning. Du skal sætte x ud foran en parentes i den oprindelige ligning og bruge 0-reglen. Det fører til en lineær ligning og en 2. grads ligning.

I den sidste udregn har du en regnefejl.


Svar #2
24. marts 2011 af Snooky (Slettet)

 Hvordan vil det komme til at se ud så?


Svar #3
24. marts 2011 af Snooky (Slettet)

 Forstår det nemlig ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2011 af AMelev

x3- 4x2 + 3x = 0
⇔                                         Som check kan du gange ind i parentesen og se, at du får det, der står ovenover
x·(x2 - 4x + 3) = 0  .
⇔                                        Nulreglen
x = 0 eller x2 - 4x + 3 = 0 

Den sidste ligning er en 2.gradsligning, som du så skal løse, for at få alle løsninger frem..


Svar #5
24. marts 2011 af Snooky (Slettet)

 Så langt er jeg.

Men er det x2 - 4x + 3 = 0  jeg skal regne ud?


Svar #6
24. marts 2011 af Snooky (Slettet)

 Kan det passe hvis man bare bruger 

x = (-b±√d)/2a - at det komme til at give 3 og 1?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2011 af peter lind

ja


Svar #8
24. marts 2011 af Snooky (Slettet)

TUSIND tak for hjælpen :D Peter lind og  AMelev


Skriv et svar til: HJÆLP TIL NULPUNKT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.