Matematik

vektorer

24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad vil det sige at vektorer er ortogonale?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2011 af mathon


                                                     ...vinkelrette


Svar #2
24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet)

hvordan kan jeg så afgøre om følgende vektorer er vinkelrette?

vektor a= (4/2)

vektor b= (-3/6)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2011 af mathon

                            to vektorer er ortogonale
                            når - og kun når - deres
                            skalarprodukt er lig med nul


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet)

så denne giver:

(-12) + 12 = 0

dermed er de ortogonale, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet)

hvordan viser man at to vektorer er parallelle?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2011 af mathon


                            to vektorer er parallelle
                            når - og kun når - deres
                            determinant er lig med nul


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

En regel, der også gælder i 3 dimensioner, er følgende:

To egentlige vektorer er parallelle, hvis og kun hvis den numeriske værdi af deres skalarprodukt er lig med produktet af vektorernes længder, altså

                                       a || b  ⇔  |ab| = |a||b|


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.